‘E-ticaret sitelerinin yüzde 90’ı başarısız oluyor’

Yusuf Macit |
İlgili Konular: Blog

e_commerce-www.info-afriqueTeknolojik gelişmeler toplumun her alanında hızlı değişimlere neden oluyor. Bu değişimlerden bir tanesi de geleneksel ticaret anlayışından e-ticarete geçiş. İnternet üzerinden alışverişin arttıkça e-ticaret sitelerinin de hızla arttığını görüyoruz. Bunda kulaktan kulağa hızla yayılan başarı hikâyelerinin de payı var. Ancak başarı hikâyeleri yüzde 10 ise başarısızlık yüzde 90 seviyesinde.

Başarısızlık oranının bu denli yüksek olmasının birçok nedeni var. Bunlardan en önemlisi de insanların e-ticareti internet sitesinden ibaret sanması. Oysa işin arka tarafında üretim, stok, reklam gibi gider kalemleri var. Bunlardan da önce çok iyi bir iş planı oluşturmak gerekiyor. Bazen birkaç liseli arkadaş e-ticaret sitesi yapmak için bize geliyor. “Biz Gittigidiyor’u yerle bir edeceğiz” diyorlar. İşte bu arkadaşlar e-ticareti sadece internet sitesi yaptırmak sanıyor.

E-ticaret sitesi yaptırmak içi bize referanslı gelen insanlara şunu anlatıyoruz: Estetik tasarımı, düzgün yazılımı, güçlü alt yapısı olan bir internet sitesi yaptırmakla işin sadece yüzde 10’luk kısmını halletmiş olursunuz. Peki, geri kalan yüzde 90’ı nasıl yöneteceksiniz? İşte bu soruya cevap veremeyenler başarısız oluyor.

E-ticaret sitesi kurma fikriniz varsa öncesinde muhakkak iş planınızı oluşturun. Bu alanda rekabetin ne kadar yoğun olduğunu ve başarısızlık oranlarının ne kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurun.

Wise Hakkında


Paylaş: