Sağlık hizmetlerinde dijital teknolojilerin kullanımı konusunda önemli bir aşama kaydedildi. Elektronik sağlık kayıtları ve park sistemlerinin yanı sıra imaj ve resim değişim sistemleri de hastanelerimizde bulunuyor.
Dijitalleşmeyi sistemler bütünü olarak görmek gerekiyor. Bunları birbirine nasıl bağlayabiliriz, bir sistemdeki veriyi diğerine nasıl aktarabiliriz, toplanan verileri analiz ederek çıkardığımız sonuçları insanlara nasıl ulaştırabiliriz ya da bu sistemler üzerinde nasıl akıllı iş akışları yaratabiliriz gibi konular üzerine yoğunlaşmak gerekiyor. Tüm çalışmalarımızı ve planlamalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz.
Türkiye’de de yeni sağlık yatırımlarından bahsederken, ‘hastane kampüsü’ gibi projelerin önemli sonuçları beraberinde getireceği göz önünde bulundurulmalı. Bundan dolayıdır ki, bu projeler ve sistemleri bütünleşik bir sağlık hizmeti olarak görmek daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.
Yapılan çalışmaların, geliştirilen projelerin hedefi; masrafları azaltmak, aynı işi daha az kaynakla yapabilmek, hastanelerin kapasitesini daha çok kullanabilmek ve bu kapasiteyi yüzde 60-65’ten yüzde 90-95’e çıkarabilmek. Sadece hemşirelerin elini yıkamamasından kaynaklanan hastaların enfeksiyon kapması sonucu ölümler yaşanabiliyor. Hemşirelerin odalara girip çıkma zamanlarının bilgilerini bir araya getirerek dahi bu ölümleri azaltabilir ve tedavi konusundaki kalite sıkıntılarını ortadan kaldırabiliriz.