Şebekeler aracılığıyla insanlar birbirine nasıl bağlanıyorsa tüm makineler de zamanla birbirine bağlı hale gelecek. Geçmişte her bireye 1 çip düşer mi, diye düşünürken şimdi bir telefonun içinde 4 tane çip bulunuyor.
Aynı biçimde insanlar bugün birden fazla telefon kullanıyor. Bu durum daha fazla bağlantı anlamına geliyor. M2M ile birlikte saatlerin, cüzdanların, kaskların, kemerlerin dahi birbiriyle bağlı olduğu bir dünyaya doğru gidiyoruz.
Yakın gelecekte akıllı cihazların giyilebilir teknolojilerle birlikte hızla artacağı tahmin ediliyor. Böyle bir dünyada da hız her şeyden önemli hale geliyor. LTE hem hız açısından hem de makineler arası iletişim için son derece elverişli bir teknoloji.
Bunların dışında Avea Labs’ın stratejik öneme sahip bir diğer çalışması büyük datanın gerçek zamanda işlenmesini amaçlıyor. Bu şu anlama geliyor: Data her yerden işleme merkezlerine akıp gerçek zamanda işlenebilir ve işlenen data insanları anlayabilir hale gelecek. Örneğin, eve gittiğinizde televizyonun kumandasına basmadan televizyon sizin izlemek istediğiniz kanalı açabilecek.
Buna, elektronik dünyanın insanları anlamaya başladığı bir dünya olarak bakabiliriz. Bu durum, teknolojiden ziyade, daha çok sanat, psikoloji, sosyoloji gibi alanların öne çıkmasını ve onlara birçok çalışma alanının doğmasını sağlayacak bir gelişme olarak öngörülüyor.