Üniversiteler nasıl daha nitelikli insan kaynağı yetiştirebilir?

Levent Uysal |
İlgili Konular: Blog

LSE graduation dayÜlkemizin eğitim sistemi yıllardır tartışılıyor. Yapılan her düzenlemenin ardından istenilen ve beklenen sonuçlar alınamıyor. Perspektifimizi biraz yukarı kaydırıp üniversitelere baktığımızda temelde şu sorun var: Teori ve pratik arasındaki dengenin kurulamaması.

Üniversitelerimizde ne yazık ki ya pratik eğitim hiç verilemiyor ya da sadece pratik eğitim veriliyor. Birçok bölümde öğrenciler sadece teorik bilgilerle mezun oluyor ve sonrasında deneyimi olmadığı için iş bulamıyor ya da düşük ücretlerle çalıştırılıyor. Özel sektöre baktığımızda onlarda yetişmiş eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor.

Eğitim konusuna üniversiteler açısından baktığımızda çözülmesi gereken sorunların başında bu konu var. Nişantaşı Üniversitesi’nin temel felsefesi de bu sorunu ortadan kaldırmak üzerine kuruldu.

İş dünyasıyla doğru stratejiler belirlenirken biz soruyoruz: Nasıl bir insan kaynağı? Doğru insan kaynağını oluşturmak için nasıl bir yol haritası oluşturmalıyım?

Bu soruları iş dünyasıyla birlikte çözümleyerek en hızlı şekilde öğrencilerimizi partnerlerimizle tanıştırıyoruz. Sonrasında öğrencilerimizin staj, yarı zamanlı ya da tam zamanlı işlere yerleştirilmesini sağlıyoruz. Böylelikle öğrenciler daha okul döneminde tam zamanlı çalışma imkânına kavuşuyor. Bir yandan okulda teorik alt yapısını geliştirirken diğer tarafta bu birikimi pratiğe dökerek hızla deneyim kazanabiliyor. Çalıştığı kurumda başarılı olanlar mezun olduktan sonra iş hayatını öğrenciyken başladığı yerlerde sürdürebiliyor. İş dünyasındaki partnerlerimiz de doğru insan kaynağına ulaşmış oluyor.

Wise Hakkında


Paylaş: