Bulut bilişim ne kadar güvenli?

Murat Göçe |

İnterpromedya Genel Müdürü Murat Göçe, bulut bilişim kavramının son dönemlerde popüler hale gelse de internetin ortaya çıktığı dönemden beri var olduğunu, öteden beri kullandığımız hotmail, gmail gibi uygulamalardaki verilerimizin bulut üzerinde saklandığını ifade etti.

Göçe sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bulut bilişim teknolojisi çok daha fazla gelişti. Artık programlarımızı ve tüm verilerimizi bulutta tutabiliyoruz. Bu sayede daha fazla uygulamayı ve veriyi başka bir yerde saklayabiliyoruz. Bu teknoloji özellikle kurumsal firmalar için çok önemli avantajlar sağlıyor; ancak güvenlik konusunda şirketlerin ciddi endişeleri var. Son dönemlerde gündeme gelen güvenlik sorunları ve artan siber saldırılar kaygıları daha da arttırdı.

Tüm siber saldırılar hacker’ların neyi hedeflediğiyle ilgilidir. Hacker’lar evinizdeki bilgisayarı hedefliyorsa tehdit o yöndedir. Siber korsanlar bir şirketin sunucusunu hedefliyorsa o sunucu tehdit altındadır. Yani internet korsanları sizi hedef almışsa verilerinizi nerede saklarsanız saklayın tehdit altındasınız demektir.

Tehdit ve saldırı açısından değişen bir şey yok. Burada önemli olan konu güvenlik önlemlerinin arttırılmasıdır. Çünkü bulut bilişim şirketler için kaçınılmaz bir yatırım haline geldi. O nedenle firmalar bir an önce bulut bilişimi kullanmalı ve daha önce kendi sunucusu nasıl güvenlik altına aldıysa bu defa buluttaki verilerini güvenlik altına almalı. Tüm güvenlik firmaları bu yönde çalışmalara başladı. Dolayısıyla kısa zamanda bu konuda yeni çözümler üretilecektir.”

Wise Hakkında


Paylaş: