Bilgi Teknolojilerinin Değişen Rolü

Şirin Aktaş |

Danone Türkiye CIO’su Şirin Aktaş, bilgi teknolojilerinin değişen rolüne dair yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Bugünkü panelimiz aslında yarını kucaklamak adı altında yine finans sektöründen, perakende sektöründen ve sigortacılık sektöründen değerli panelistlerimle beraber oldu. Oldukça keyifliydi.

Panelimizin sonunda bizim teknoloji bilimleri olarak değişen rolümüzün altını çizdik hep beraber. Stratejik iş ortağı olduğumuzu ve ismimizin de bilgi teknolojilerinden business technologies’e doğru değişmesi gerektiğine hep beraber karar verdik.

Bununla beraber değişen rolümüzün CEO’lar açısından yani üst yönetimimiz açısından, şirketler açısından değişen öneminden de bahsettik.

Burada şirketlerin yeni gelir modelleri yaratmaları, şirketlerin inovasyonları, büyümeleri için bizim rolümüzün ve bizim önerilerimizin ne kadar değerli olduğunu ve aynı zamanda teknolojinin ve verinin giderek artan öneminden dolayı siber güvenlik ve veriyle ilgili yaptığımız bütün çalışmaların da şirketlerimizin geleceğini şekillendirmek açısından, iş sürekliliği açısından ne kadar önemli olduğunu konuştuk.

En çok altını çizdiğimiz konu ise kültürdü. Değişen aslında iş yapış şekillerimizden bahsettik. Yapay zekanın da bunun içindeki rolünden bahsettik.

Yapay zeka ile beraber karar alma şekillerimiz değiştikçe, karar alma uygulamalarımız değiştikçe hem çalışanlarımızın hem IT ekiplerimizin yeni yetkinlik setlerine kavuşması gerektiğini ve bunların da bizim teknoloji yöneten liderler olarak en önemli ajanda maddelerimiz olduğunu da söyledik.

Wise Hakkında


Paylaş: